Tjong-Ahin voorstander afschaffing wet in staat van beschuldiging stelling politieke ambtsdragers

De wet in staat van beschuldiging stelling van politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers mag wat minister Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu betreft, naar de prullenmand worden verwezen. “Het mag worden afgeschaft. Ik ben geen voorstander van een exceptionele behandeling van bewindsvoerders wanneer ze een te scheve schaats rijden. Wat mij betreft moet iedereen een gelijke behandeling krijgen. Zorg ervoor dat je je werk goed doet en geen zaken doet om jezelf te verrijken. Als je je daaraan houd, dan denk ik dat je niet hoeft te vrezen”, benadrukt de bewindsman. Ex-vicepresident Ashwin Adhin is donderdagavond met 31 stemmen in staat van beschuldiging is gesteld. In augustus is ook ex-Financiënminister Gillmore Hoefdraad bij een hernieuwde vordering in staat van beschuldigingstelling gesteld. Volgens Tjong-Ahin is voorzichtigheid geboden vooral met de valse berichten en roddels die vaak via social media worden verspreid. “We moeten een middenweg vinden. Een eerlijke Openbaar Ministerie die goed kijkt naar wat er is gebeurd en je een eerlijke kans geeft om jezelf te verdedigen”, aldus de minister.

FR

error: Kopiëren mag niet!