Minister Tjong Ahin en Bond Personeel Nimos bespreken koersaanpassing salaris

De hogere koers, die het personeel van het Nationaal Instituut Milieu Ontwikkeling Suriname (Nimos), eist bij de uitbetaling van hun salaris zal worden bekeken door een nog in te stellen commissie. Dino Souprayen, voorzitter van de Bond van Personeel in dienst van het Nimos, zegt dat met de minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu, Silvano Tjong Ahin, is gesproken en deze heeft aangegeven om de komende twee weken de zaken te bestuderen. Het personeel kwam in actie, omdat de tegenwaarde van het loon in USD niet op de huidige koers is afgestemd. De tegenwaarde van hun salarissen wordt momenteel op een lagere, onder de SRD 5 voor een USD, vastgesteld. De mensen willen uiteindelijk een waardering die overeenkomt met de actuele door de Centrale Bank vastgestelde koers van SRD 14 voor een USD. Hoewel eerder is aangegeven dat er geen geld is, bekijkt de minister naar de realistische mogelijkheden die er momenteel zijn. Souprayen liet eerder echter al weten dat ‘overleven’ moeilijk wordt nu alle kosten blijven stijgen. “We zoeken naar een koers waar iedereen tevreden mee is.” Souprayen haalt aan dat de minister twee weken heeft gevraagd, maar dat de kerstperiode ook aanbreekt. “Het zijn dus ruim genomen twee weken. Samen met de commissie kijken we hoe we deze financiële zaak zullen oplossen”, laat de voorzitter van de bond tot slot weten.

RB

error: Kopiëren mag niet!