“Maakt niet uit hoe knellend de situatie is, ik blijf mijn best doen”

“Maakt niet uit hoe knellend de situatie is, maar mijn best ga ik blijven doen”, zegt een hosselaar aan de krant. De hosselaar gaf aan dat hij geen moment van de dag rust heeft genomen. “Zelfs tijdens de lockdown was ik er en op de zondag zie je de meeste van ons ook in de binnenstad. De mensen die net als ik geen vaste inkomsten hebben, hosselen elke dag om een bordje eten op tafel te zetten en worden vaak verkeerd aangekeken, maar dat is het leven. Maar wij gaan het feit niet negeren dat het erger wordt in het land.” Verder gaf de hosselaar aan dat hij de situatie in binnenstad toch goed vindt, hoe het onder controle wordt gehouden. “Maar er moeten strakker opgelet worden op de groenteverkopers, die voor winkels zitten in de omgeving van het centrum. Als hosselaar pas ik de maatregelen toe op elk moment, zelfs als ik een klant krijg. Ik zie mijzelf ook als een risicofactor voor het covid-19 virus, dus mezelf moet ik beschermen. Maar ik zie niet dat het wordt gedaan bij de verdwaalde groenteverkopers”, benadrukt de hosselaar.

Een andere hosselaar gaf aan dat hij dagelijks aanwezig is en hij zelf opmerkt dat mensen de regels niet naleven. Het is zeer gevaarlijk. Verder gaf de hosselaar aan dat men nu moeilijke dagen moet overbruggen. Als hosselaar is hij ook klein ondernemer, maar moest dit vanwege de financiële situatie stopzetten. “Mijn vrouw doet de verkoop, maar hoe er deze dagen geen aanloop is, moest ik het toch stopzetten. Maar ik ga blijven proberen, desnoods op een andere locatie.”

“Het wordt met de dag moeilijker en met de dag dreigen de goederen verhoogd te worden. Ik dacht dat de nieuwe regering wel iets beter zou doen na al die beloften, maar tot zover heb ik nog geen goed plan gehoord van hoe er geld gemaakt kan worden voor het land en voor een betere ontwikkeling. Het horen en op papieren zetten is een ding, het realiseren gaat ook een probleem zijn. Ik ga niet wachten dat er betere dagen voor mij gecreëerd worden door iemand, maar ga er zelf aan moeten werken”, zegt de hosselaar. “Als ik ga zitten wachten op een beloofde baan en een stuk grond, word ik uiteindelijk dakloos en zonder kleren. Uit a lerie dies mi ondro feni dat iem wroko gi srefi foe mik wang betre tamara.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: