Stichting Father Mother Figure Suriname reikt certificaten uit

Op 5 december 2020 heeft Stichting Father Mother Figure (FMF) aan 10 coachees (schoolgaande jongeren tussen 8 en 18 jaar) een certificaat uitgereikt. Deze jongeren hebben met succes een coaching traject (1-on-1) afgerond, waarbij ze door een coach zijn begeleid. Naast de coachees hebben ook enkele coaches en vertrouwenspersonen een certificaat gehad. Deze bijeenkomst vond plaats in het Marriott Hotel, die de sponsor was, waarbij volledig rekening werd gehouden met de Covid-19 protocollen.

Als klap op de vuurpijl was er een prijs voor de meest succesvolle coachee, coach en vertrouwenspersoon. Deze prijzen gingen naar respectievelijk Calychia Bendanon, Kirtie Jhagroe en Denise Palmburg. De 15-jarige Calychia wilde haar schoolprestaties verbeteren en een mini-businessplan schrijven voor haar eigen bedrijf. Na ruim 3 maanden coaching is Calychia als beste van de klas geslaagd (muloschool). Ook kan ze nu haar eigen zakcentje verdienen, waar zij heel trots op is.

Stichting Father Mother Figure FMF werkt volgens de driehoek:

– Schoolgaande jongeren (8 t/m 18 jaar).

– Ouders van 18 jaar en ouder.

– Professionals (leerkrachten, werknemers, ondernemers, etc).

Het sluit aan bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

FMF coacht, traint en matcht op het gebied van competentie- en talentontwikkeling. Hierdoor kunnen de deelnemers hun doelen bereiken en voorbeeldige burgers worden c.q. blijven. Dat wordt gedaan door vrijwillig coaches in te zetten voor 1-3 uur per week middels (telefonische) “huis-, werk- of schoolbezoeken” gedurende 9-12 maanden.

FMF focust zich per jongere op één of meerdere van de 5 gebieden:

1.   Schoolzaken & studiekeuze (huiswerk).

2.   Zelfredzaamheid (levensvaardigheden).

3.   Geld & werk (schulden/werk).

4.   Emoties & gedrag (communicatie).

5.   Vrije tijd (hobby vinden, etc.)

De oprichter en voorzitter van FMF, Henk Redmond, verwacht dat allen die een certificaat hebben behaald zich blijven verbinden aan de organisatie, zodat zij weer wat terug kunnen doen. Zo wordt de coaching van de jongeren duurzaam. Coaching is begeleiding richting de toekomst om een gewenst doel te bereiken. De stichting heeft niet alleen in Suriname vrijwilligers, maar ook in Amerika, België en Nederland. Mede vanwege Covid-19 is de behoefte aan virtuele coaching (op afstand via WhatsApp Video) gegroeid. Er zijn al duidelijke vruchten afgeworpen.

Omdat FMF een grote visie heeft, is er nog plek voor nieuwe coaches en vertrouwenspersonen. Coaches coachen een scholier wekelijks 1 tot 3 uur en vertrouwenspersonen zijn ondersteunend aan de coaches. “Geef iets duurzaams terug aan de samenleving en doe mee. Give Back!”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: