Minister Ramadhin in Nickerie: ‘Cubanen te Southdrain beginnen te luisteren naar autoriteiten’

‘Alle zorgmedewerkers ontvangen eind december SRD 750 extra bovenop de bonus van SRD 300’

Minister Amar Ramadhin heeft zaterdag tijdens een persconferentie in Nieuw-Nickerie gezegd, dat met betrekking tot de groep Cubanen te Southdrain ‘er geen oneigenlijkheden plaatsvinden’. ‘Ze luisteren naar de autoriteiten. Ze weten nu dat hun wensen en idealen niet gerealiseerd kunnen worden, de grens van Guyana blijft gesloten. Dit dringt langzaam tot de mensen door.’

De minister zei verder, dat inmiddels zo’n 100 Cubanen, met door de overheid geregeld vervoer, zijn teruggekeerd naar Paramaribo. ‘Er is nu een zekere mate van bereidwilligheid om te luisteren.’ ‘De registratie van de groep is gaande en de karavaan is verzocht de actie te staken en te luisteren naar de autoriteiten om tot een gepaste oplossing te kunnen komen.’

Ramadhin ging in Nieuw-Nickerie ook kort in op de actuele Covid-19 situatie. Hij benadrukte wat eerder door president Chandrikapersad Santokhi in de persconferentie was bekendgemaakt: ‘Al het zorgpersoneel, dus ook administratief medewerk(st)ers, werkzaam in alle zorginstellingen, ontvangt als dank voor hun inzet eind december SRD 750 bovenop de bonus van SRD 300.’

Volgens Ramadhin is de Covid-situatie ‘stabiel’. Het aantal dagelijkse besmettingen is bijna dagelijks onder de vijf. Zeven besmettingen waren er woensdag, waarvan zes afkomstig waren van een cluster Brazilianen in Paramaribo-Noord.

‘Deze maand houden we rekening met feesten, die kunnen zorgen voor verspreiding van het virus. Daarnaast zijn er fake berichten verschenen over een complete lockdown tussen de kerstdagen en 3 januari. Dat is dus absoluut niet waar.’

error: Kopiëren mag niet!