Jongen (17) mishandelt zijn moeder met ijzeren staaf

De 17-jarige J.B. is afgelopen donderdag door agenten van het politiebureau Latour in Paramaribo thuis aangehouden. Zijn moeder had aangifte van mishandeling tegen haar zoon gedaan.

Volgens de moeder is haar 17-jarige zoon erg onhandelbaar en loopt vaak weg van huis. Vanaf zijn 13e jaar zoekt de moeder naar professionele hulp bij de verschillende instanties, maar er treedt geen verandering op in het gedrag van haar zoon, zo bericht het Korps Politie Suriname zaterdagavond.

Afgelopen week kwam B. in de vroege ochtend naar huis en werd aangesproken door zijn moeder. Dit viel niet in goede aarde bij de jongen die vervolgens tekeer ging. Aangezien de moeder vond dat haar zoon onfris rook, nam zij op een gegeven moment een emmer water en gooide die op haar zoon.

Bij die gelegenheid pakte de jongen een ijzeren staaf en gooide die op het hoofd van de moeder. De vrouw liep daarbij een gezwel op aan haar hoofd. Daarna verliet de zoon de woning en zei dat zijn moeder de politie mocht bellen, maar dat hij niet voor lange tijd opgesloten zal worden. Ook uitte hij bedreigende woorden tegen zijn moeder.

De moeder deed huilend het politiebureau aan voor het doen van de aangifte waarna J.B. werd aangehouden. 

Hij ontkent zijn moeder te hebben mishandeld. De ijzeren staaf waarmee B. zijn moeder een slag had toegebracht is in beslag genomen.

De jongen is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld en vanwege zijn jeugdige leeftijd ondergebracht in het jeugdcellenhuis van Opa Doelie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: