Twee recalcitrante jongeren te Albina tijdens avondklok aangehouden

De broers G.G. (20) en M.M.(17) zijn in de nacht van zondag 6 op maandag 7 december door de politie van Albina aangehouden tijdens de avondklok vanwege overtreding van de avondklok en recalcitrant gedrag tegenover agenten. De twee werden na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, zo meldt het Korps Politie Suriname pas vandaag, vrijdag 11 december.

Surveillerende agenten troffen in de late avond van zondag 6 december de G.G. in de omgeving van Marijkedorp aan. Hij werd tot drie keer toe gesommeerd de plek te verlaten en zich naar zijn woning te begeven. Dit viel niet in goede aarde bij G.G. die vulgaire taal slingerde in de richting van het hoofd van de politie. Gelet op het feit dat de adem van de jongen sterk naar alcohol rook, rees gelijk het vermoeden bij de politie dat hij onder invloed was van alcohol.

Hij werd direct in een politievoertuig geplaatst om ter ontnuchtering overgebracht te worden naar het politiebureau. Zijn jongere broer M.M., die inmiddels hiervan in kennis werd gesteld, sprong plotseling voor het dienstvoertuig. M.M. werd ernstig aangesproken door de politie, maar omdat hij er niet mee eens was dat zijn broer door de agenten werd meegenomen, greep de jongere broer M.M. een rekruut aan zijn arm vast.

Terwijl de jongere broer ernstiger werd aangesproken door de agenten, raakte de man zo verhit, dat hij via het raam aan de zijde van het achterportier met alcoholische dranken gooide op de rekruten.

De agenten stapten uit de politieauto om M.M. aan te houden. Bij die gelegenheid werd een rekruut van achteren aangevallen door de man. Er ontstond toen een worsteling tussen de politie en de twee broers. Het lukte de agenten uiteindelijk beide broers in de boeien te slaan, waarna zij ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie werden overgebracht naar het politiebureau.

Gelet op de jeugdige leeftijd van M.M. is hij ondergebracht in het jeugdcellenhuis te Opa Doelie.

error: Kopiëren mag niet!