Maleisisch olie- en gasbedrijf Petronas boort grote voorraad gas aan in Block 52

Petronas heeft via haar dochteronderneming Petronas Suriname E&P B.V. (PSEPBV) vandaag, vrijdag 11 december, bekendgemaakt dat het zijn eerste ontdekking van koolwaterstof in Suriname heeft gedaan met de succesvolle boring van de Sloanea-1 exploratieput in Block 52, zo meldt het bedrijf.

PSEPBV is de exploitant van Block 52 en heeft een belang van 50 procent, samen met ExxonMobil Exploration and Production Suriname B.V. die de resterende 50 procent bezit.

Emeliana Rice-Oxley, vicevoorzitter van Exploratie, Upstream van Petronas, zegt: ‘We zijn tevreden met de positieve resultaten van de put. Het zal Petronas de drive geven om door te gaan met het verkennen van Suriname, een van onze focusbekkens in Amerika. We kijken uit naar een verdere succesvolle samenwerking met onze partner ExxonMobil en een verdere versterking van onze relatie met de regering van de Republiek Suriname, als oplossingspartner, die vorderingen maakt met het leveren van schone en betrouwbare energie op de markt.’

Block 52, dat een oppervlakte van 4.749 km² beslaat, ligt ten noorden van de kust van Paramaribo en bevindt zich in het toekomstige stroomgebied van Suriname en Guyana, waar verschillende grote ontdekkingen van koolwaterstoffen zijn gedaan. De Sloanea-1-exploratieput is met succes geboord tot een totale diepte van 4.780 meter met behulp van het Maersk Developer-boorplatform.

De Sloanea-1-exploratiebron trof verschillende koolwaterstofhoudende zandsteenpakketten met goede reservoirkwaliteiten. De putgegevens bewijzen een uitstekende kalibratie van het koolwaterstofpotentieel van het blok. Verdere evaluatie wordt uitgevoerd om de volledige omvang van de ontdekking te bepalen.

Naast blok 52 heeft PSEPBV ook een 100 procent deelneming en exploitantschap in blok 48 en een niet-geëxploiteerde deelneming van 30 procent in blok 53.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: