“Het is helemaal niet wat ik verwacht had”

“Het is helemaal niet wat ik verwacht had. De aanloop gaat met mate, vandaag druk en morgen niet”, zegt een standhouder tegenover de krant. “Ik verwachte dat de markt druk zou zijn, maar dat is niet het geval. Je krijgt wel bezoekers, maar die komen één tot twee dingen kopen op de markt. Veel van de bezoekers geven ook aan dat het moeilijker is geworden, maar toch met de beetjes die ze hebben, steunen ze de standhouders. Dat stel ik wel op prijs. Het is niet eens de 15de van de maand en vele burgers zitten al financieel zwak.  Hoe ga je verder”, vraagt de standhouder zich af.

De prijzen van de groentesoorten zijn dezer dagen stabiel, maar eenieder bekijkt het vanuit zijn voordeel en nadeel. Men kan groenten, waaronder boulanger tussen SRD 5 en SRD 20 vinden, sopropo tussen SRD 7.50 en SRD 25 en tomaten al tussen SRD 7.50 en SRD 20. De prijs van kool is wel hoger, maar veel kan daaraan niet echt gedaan worden. Het onderhoud, seizoen en de groothandel spelen een rol hierbij. Een kool kan men al tussen de SRD 30 en SRD 45 vinden. Er zijn wel goedkope ertussen van minder dan SRD 30, maar dan moet je wel van geluk spreken. “Afgelopen jaren zag je begin van de maand december al een drukte in verband met de voorbereidingen van de feestdagen, maar nu zie je nauwelijks een beweging. Ik praat misschien te vroeg, maar hoop dat het tenminste de komende dagen verandert”, zegt de standhouder. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: