Adviseurs FDA stemmen voor goedkeuring vaccin Pfizer

Een onafhankelijk panel van wetenschappers dat de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA adviseert, heeft met grote meerderheid gestemd voor de goedkeuring van het vaccin van Pfizer en Biontech. Daarom wordt verwacht dat de FDA het vaccin binnen enkele dagen zal goedkeuren, voor mensen van tussen de 16 en 85 jaar oud.

Er was wel discussie over de vraag of het vaccin bij gebrek aan onderzoek niet alleen aan mensen van boven de 18 jaar moet worden toegediend. Ook naar mogelijke risico’s voor zwangere vrouwen is nog niet genoeg onderzoek gedaan, waardoor het panel aan zwangere vrouwen adviseerde individueel advies in te winnen bij de huisarts.

Eerder verzocht de FDA Pfizer onderzoek te doen naar allergische reacties die mogelijk door het vaccin worden veroorzaakt. In het Verenigd Koninkrijk kregen twee mensen een allergische reactie nadat ze waren ingeënt, maar het is niet duidelijk of het vaccin dit veroorzaakte. Uit klinische testen was hier niets over naar voren gekomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: