17 december uitspraak in kortgeding Hoefdraad tegen Staat, DNA en OM

De rechter heeft donderdag de uitspraak in de kortgedingzaak van de voortvluchtige ex-Financiënminister Gillmore Hoefdraad, welke hij via zijn advocaten Irene Lalji, Murwin Dubois en Frank Truideman op 11 augustus heeft ingediend, uitgesteld naar 17 december. Hoefraad daagde de staat Suriname, De Nationale Assemblee (DNA) en het Openbaar Ministerie voor het gerecht, omdat hij vindt dat het besluit van DNA op 6 augustus om hem in staat van beschuldiging te stellen onwettig is. Hoefdraad is naar zijn zeggen ook niet gehoord, wat volgens hem in strijd is met de wet in staat van beschuldiging stelling en vervolging Politieke ambtsdragers. Hij vraagt de kortgeding rechter opschorting van dit besluit en om de gelaste opsporing door het OM onmiddellijk te laten staken. De zaak moet volgens hem verwezen worden naar de gewone bodemrechter die een uitspraak moet doen over de rechtmatigheid van de beslissing, terwijl het besluit van de kortgedingrechter dient te worden opgevolgd door DNA en het OM.  Ondertussen is de strafzaak tegen Hoefdraad voor de strafrechter ook aangevangen en hebben dezelfde advocaten ook daar wat excepties naar voren gehaald. Die strafzaak wordt op 18 december weer behandeld.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: