Verdachte inbreker woning Nieuw Weergevondenweg door omstanders mishandeld

Verdachte door buurtbewoners en omstanders uit vliering woning getrokken

Burgers hebben weer eens het recht in eigen hand genomen. De 27-jarige verdachte W.O. werd afgelopen zaterdagavond door buurtbewoners en omstanders uit de vliering van een woning getrokken en mishandeld. De man was aan het inbreken in een woning aan de Nieuw Weergevondenweg en had zich op een moment verscholen in de vliering van de woning. Dit meldt het Korps Politie Suriname.

De verdachte moest zondagavond laat vanuit het cellenhuis met hevige hoofdpijn en lichaamspijnen worden overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Een bewoner van een pand aan de Nieuw Weergevondenweg kwam zaterdagavond rond acht uur met zijn gezin thuis. Hij zag op dat moment, dat een deur van zijn woning, die hij goed had afgesloten, openstond. Hij liep naar binnen en zag dat zijn slaapkamer overhoop was gehaald. In de keuken ontdekte hij dat het plafond van de vliering was open geforceerd. Hij sloeg alarm, waardoor buurtbewoners en andere omstanders hem te hulp schoten.

De vliering werd doorzocht en daar werd in de vliering M.O. aangetroffen. De verdachte werd uit de vliering gehaald, waarna hij door omstanders naar buiten werd gesleurd en vervolgens mishandeld.

Bij aankomst van de politie van het bureau Latour ging de verdachte tekeer bij de aanhouding en wenste geen medische behandeling. Hij werd ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij eveneens met de aanwezige politieambtenaren te keer ging. De verdachte verklaarde vervolgens dat hij zich niet schuldig had gemaakt aan diefstal, maar dat hij het adres had aangedaan om een vrouw die daar woonachtig is een bezoek te brengen. Maar, de man is niet bekend bij de familie die daar woont.

Verder onderzoek wees uit dat deze verdachte een maand geleden ook was ingesloten op het politiebureau Nieuwe Haven voor eenzelfde feit.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is W.O. in verzekering gesteld. 

De verdachte klaagde echter op 6 december over  hevige hoofdpijn en lichaamspijnen. Hij voor medische hulp vervoerd naar de SEH, waar hij ter verpleging onder politiebewaking is opgenomen.

ReplyReply allForward
error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: