Explosie Starship

Een prototype van de Starship-raket van ruimtevaartbedrijf SpaceX is woensdag op spectaculaire wijze geëxplodeerd bij de landing. Oprichter Elon Musk spreekt desondanks van een geslaagde test.
’Mars, we komen eraan!’ schrijft Musk – tevens de man achter Tesla – na afloop van de test op zijn Twitteraccount. Die verliep niet helemaal soepel. De onbemande raket explodeerde toen het een landingsplatform raakte na een gecontroleerde daling. De bedoeling van de testvlucht was om een hoogte van zo’n 12,3 kilometer te bereiken, voor het eerst aangedreven door drie van de nieuwe door SpaceX ontwikkelde Raptor-motoren. Dat is een klein schoonheidsfoutje in een verder uitstekend verlopen vlucht. 95% ging goed, als hij van die 5% nog wat leert.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: