Pg Baidjnath Panday werkt normaal door tot april 2021

Het was donderdag 10 december 2020, de laatste werkdag van  procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday. Ingaande zijn pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar gaat hij met pensioen. Deze mededeling werd gisteren door NDP-fractieleider Rabin Parmessar gedaan in de openbare vergadering waar de in staat van beschuldigingstelling van ex-vicepresident Ashwin Adhin op de agenda staat. De ex-vp is met 31 stemmen in staat van beschuldiging gesteld. De vordering bij het parlement is ingediend door Baidjnath Panday en volgens Parmessar is het daarom relevant om duidelijkheid te krijgen hoe dit traject dan zal verlopen met de pensionering van de pg. Hoewel vicepresident Ronnie Brunswijk eerder op de dag medegedeeld had dat de regering later op de dag hierop zou antwoorden, bleek hij aan het einde van de vergadering nog geen antwoord te hebben. Toen Parmessar zag dat de vp op vertrek stond, kaartte hij deze kwestie wederom aan. Assembleevoorzitter Marinus Bee zei toen dat de regering de informatie ook schriftelijk op een andere tijdstip kan opsturen. De krant verneemt dat Baidjnath Panday pas in april 2021 de pensioengerechtigde leeftijd zal behalen en daarom normaal door zal werken.

Regering antwoord op ander moment

Toen Brunswijk weer het woord kreeg, deelde hij mee dat hij de informatie inderdaad op een ander moment zal opsturen. Vanaf 2 maart 2016 is Baidjnath Panday officieel de justitiële topman onder wie het opsporingsonderzoek en de vervolging van strafbare feiten in Suriname vallen. Hij werd per 1 december 2015 benoemd tot pg, maar de beëdiging liet nog even op zich wachten. Hij nam daarvoor vanaf 3 december 2014 in deze functie waar vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de toenmalige pg Soebhaas Punwasi op het parket.

FR

error: Kopiëren mag niet!