Minister Emanuël wil goed contact met sportbonden en Olympisch Comité

Het dagelijks bestuur van het Surinaamse Olympisch Comité (SOC), de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en de Surinaamse Zwembond (SZB) hebben een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuël. Tijdens het bezoek werd van gedachten gewisseld over de voortzetting van de samenwerking met het ministerie, zo bericht het ministerie woensdag. De minister werd vergezeld door waarnemend Sportdirecteur, Gordon Touw Ngie Tjouw en beleidsadviseur Chelston Patra.

De minister vindt het belangrijk om een goede verstandhouding te hebben met de sportbonden en het SOC. Zij is van mening, dat alle districten vertegenwoordigd moeten zijn bij de competities die georganiseerd worden door de diverse bonden. ‘Door een goede verstandhouding met de bonden kunnen wij gericht een integrale nationale sportbeleid uitvoeren. Het ministerie wil met de regering sport dichterbij brengen bij het volk. 

Samen met de bonden zal het ministerie werken aan het ontwikkelen van een structuur waarin sporttalenten gedegen begeleiding krijgen om zo te komen tot internationale topsportprestaties. De voorzitters en de dagelijks besturen van het SOC, SVB en SZB hebben toegezegd mee te zullen werken om de sport te decentraliseren. Verder hebben zij tijdens het gesprek ook aangegeven, dat ze een bijdrage zullen leveren om de sportleiders van het ministerie te coachen en hen te interesseren om zich te specialiseren. Dit zal bijdragen aan de ontdekking van nieuw sporttalent en begeleiding van de nieuwe sporters.

Donderdag ontvangt de minister de overige bonden en komende week brengt zij een bezoek aan het trainingskamp van het Surinaams Nationaal elftal van de SVB.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: