Libanese premier Diab en drie oud-ministers vervolgd voor explosie in haven van Beiroet

In Libanon worden ontslagnemend premier Hassan Diab en drie voormalige ministers aangeklaagd voor hun rol bij de explosie van afgelopen zomer in de haven van Beiroet. De ontploffing verwoestte een groot deel van de hoofdstad en maakte meer dan 200 doden. De vier zijn in verdenking gesteld wegens nalatigheid.

Diab en de drie voormalige ministers zijn de eerste politici die worden aangeklaagd voor de explosie. 25 mensen, vooral haven- en douanepersoneel, zitten nog vast voor hun rol in aanloop naar de ramp.

Hassan Diab werd begin dit jaar benoemd tot premier, na maandenlang protest tegen de economische crisis in Libanon en corruptie bij de politieke elite. Enkele dagen na de explosie nam hij ontslag, maar hij blijft de lopende zaken opvolgen in afwachting van de vorming van een nieuwe regering.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: