Bureau Dak- en Thuislozen dient petitie in bij minister Somohardjo

De afgelopen 5 maanden zonder salaris legt een zware druk op de schouders van het Bureau Dak- en Thuislozen. De situatie werd eerder door enkelen al als onhoudbaar omschreven. Vandaar dat de leden van de bond Bureau Dak- en Thuislozen samen met de voorzitter, Claudette Etnel, woensdag een petitie indienden bij de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo. Volgens de indieners ligt de bal nu bij dit ministerie, nadat de minister van Volksgezondheid heeft aangegeven dat de stukken nu voor verdere behandeling naar Binnenlandse Zaken zijn doorgestuurd.

Meer dan 20 personen, die dagelijks in de hulpverlening werken bij het bureau, verkeren in onzekerheid. Etnel wijst op het goede en noodzakelijke werk dat dagelijks door deze mensen wordt verricht.  De bondsvoorzitter zegt dat een deel van het personeel al 5 maanden op salaris wacht, terwijl een andere groep het zelfs al 9 maanden moet stellen zonder inkomen. De medewerkers willen een snelle oplossing conform hun wensen, zodat zij een rustige Kerst tegemoet kunnen gaan.

In de petitie wordt onder meer gevraagd dat 6 ‘nieuwe’ medewerkers, die al 9 maanden arbeid verrichten, hun salaris over die periode met terugwerkende kracht ontvangen. Ook voor het diensthoofd, dat 13 jaar werkt voor de organisatie, wordt gevraagd of deze haar salaris over de afgelopen 5 maanden kan ontvangen. Voor 15 medewerkers, die tussen de 5 en 11 dienstjaren hebben bereikt, wordt gevraagd of de personen hun vaste aanstelling kunnen krijgen als ambtenaren, vallende onder het ministerie van Volksgezondheid. De voorzitter van de bond meldt dat de minister van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven de zaak verder te zullen onderzoeken en hiervan werk te zullen maken.

RB 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: