BREAKING: DNA stelt ex-vicepresident Adhin in staat van beschuldiging

De Nationale Assemblee (DNA) heeft donderdag de gewezen vicepresident van de Republiek Suriname, Michael Ashwin Satyandre Adhin, in staat van beschuldiging gesteld.  In totaal 31 Assembleeleden, allen van de coalitiefracties, hebben vóór gestemd. Hoewel vicepresident Ronnie Brunswijk eerder publiekelijk heeft aangegeven dat hij er voorstander van is dat deze kwestie buiten proces wordt afgedaan, heeft de Abop-fractie ook meegewerkt aan het verzoek van de procureur-generaal.  De 15 Assembleeleden van de NDP-fractie stemden tegen. De BEP-fractie besloot om zich te onthouden van stemming en verliet kort daarvoor de vergaderzaal.

Deze zaak gaat om vernieling van apparatuur die voor SRD 179.935 door het kabinet van de vicepresident is aangeschaft twee jaar geleden. Tijdens de behandeling raakten de gemoederen soms heel verhit. Met name de NDP- parlementariër Jennifer Vreedzaam was constant een hinder voor de orde buiten de microfoon, vooral toen VHP-parlementariër Mahinder Jogi aan het woord was. Volgens Jogi mag Adhin bij de rechter zijn onschuld bewijzen. Adhin mocht in de hoedanigheid van DNA-lid zich ook verdedigen. De NDP’er haalde aan dat er nooit een formaat of model is geweest, dus geen wettelijke basis, over hoe een afschrijving van goederen binnen de overheid moet plaatsvinden. Hoe kan hij dan beschuldigd worden van valsheid in geschrifte, vroeg hij zich af.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: