Minister Ramadhin bezoekt Pokigron

Kapitein Jeroe wil dat Streekziekenhuis Atjoni de naam Streekziekenhuis Pokigron krijgt

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan het dorpje Pokigron. Hij werd op de grens met Brokopondo en Sipaliwini ontvangen door districtscommissaris Ndepe Dinge, aldus het ministerie woensdag in een persbericht.

De Medische Zending en het Streekziekenhuis Atjoni werden door Ramadhin bezocht. Hij kreeg een rondleiding van kapitein Dennie Jeroe. Aan het eind van de rondleiding bezocht de minister het Streekziekenhuis Atjoni, om vervolgens in gesprek te treden met de lokale bevolking onder leiding van kapitein Jeroe. Jeroe bracht enkele knelpunten onder de aandacht van de minister. Een daarvan is de naamgeving van het ziekenhuis, waarbij de kapitein aangaf dat het ziekenhuis niet ligt te Atjoni, maar in Pokigron. 

Ook drong kaptein Jeroe er bij de bewindsman op aan, dat het streekziekenhuis spoedig operationeel wordt, omdat de kosten voor vervoer naar en van de stad voor medische hulp vrij hoog liggen. Ook werd er een beroep gedaan vanuit de bewoners via de kapitein op het Staatsziekenfonds om een dependance op te zetten in het ziekenhuis Atjoni. 

De vraag naar ambulanceboten werd ook aangehaald door Jeroe, om de kosten die gepaard gaan met het vervoeren van patiënten over de rivier te minimaliseren. Dr. Maureen Wijngaarde gaf namens de Medische Zending aan, dat de kwestie rond een SZF-kantoor te Atjoni reeds de aandacht heeft en dat het SZF samen met het ministerie bezig is de verschillende opties te bekijken.

Ramadhin zei naar Pokigron te zijn gekomen, met de instelling geen loze beloftes te doen, maar eerst de situatie in kaart te willen brengen om vervolgens de mogelijkheden te bekijken. Met het betrekking tot het Streekziekenhuis zei minister Ramadhin, deze in fasen operationeel te laten worden. Het vervoeren van artsen van en naar het ziekenhuis lijkt volgens de minister efficiënter dan het vervoeren van patiënten van en naar Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!