John Krishnadath: “De overheid staat garant voor de lening”

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) is al 4 jaren bezig met de planning voor de bouw van een internationaal stadion, dat voldoet aan de minimale eisen van de Fifa. Er wordt momenteel werk van gemaakt door de Surinaamse overheid om het project in te dienen bij de Indiase overheid ter financiering. De financierder heeft de SVB meegedeeld dat de Surinaamse overheid garant moet staan voor de lening. Het nieuwe stadion zal ongeveer 30 miljoen Amerikaanse dollars kosten.

De voorzitter van de SVB gaf in een gesprek met Dagblad Suriname aan dat het de bedoeling is om het Andre Kamperveenstadion compleet te verbouwen. Het stadion zal niet meer noord-zuid liggen, maar oost-west. Het stadion moet minimaal 7.500 zitplaatsen hebben en de huidige lichtmasten zullen ook vervangen worden. Het stadion zal een heel andere opzet hebben dan andere stadions in de regio. Ook zal 11.000 m2 verhuurd worden voor een retailkantoor. Met deze gelden kan de SVB aflossen. Volgens Krishnadat wordt hierdoor ook 300 werkplaatsen gecreëerd.

Internationale wedstrijden worden voor de komende 3 jaren in het nieuwe Essed Stadion gespeeld. Alleen de verlichting moet nog geplaatst worden. Door het regenweer kan de takelwagen het veld niet betreden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: