Organisatie Hart voor Suriname wil naam Revo Plein gewijzigd zien in Recht- en Waarheid Plein

Het Bestuur van Hart voor Suriname heeft president Chandrikapersad Santokhi verzocht een commissie in het leven te roepen die onder ander andere erop toe gaat zien, dat de naam van het Revo Plein wordt veranderd in Recht- en Waarheid Plein. De organisatie heeft daartoe een brief gericht aan de president. 

De organisatie wil dat die commissie ook ervoor zal zorgen, dat de gebeurtenissen rond de nacht van 7 op 8 december 1982, toen vijftien Surinaamse prominente burgers mishandeld, gemarteld en afgeslacht werden, met op waarheid beruste feiten worden herschreven. Ook wil de organisatie, dat er stand- of borstbeelden komen op het Recht- en Waarheid Plein van de vijftien burgers die de marteldood zijn gestorven

Hart voor Suriname pleit verder voor het afschaffen van de zogenoemde Revo-dag en dat daarvoor in de plaats een Recht- en Waarheid-Dag komt, die geen nationale vrije dag zal zijn.

Tot slot laat Hart voor Suriname in haar brief weten, dat zij zal komen met een visie inzake de haalbaarheid, termijnen en begroting van haar plannen. In ieder geval zal de organisatie vanuit de diaspora en via de Europese Unie trachten een en ander gerealiseerd te krijgen.

‘Zij is ervan overtuigd dat oprechte Surinamers en de nabestaanden van de vermoorden u zeer erkentelijk zullen zijn indien het hier bovenstaande gerealiseerd kan worden’, aldus Jay Pahladsingh, voorzitter van Hart voor Suriname, in zijn brief aan president Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!