Rab Willam: “Voor een jaartje geen grote feesten!”

 “Geen openbare bijeenkomsten”

In gesprek met Dagblad Suriname stelt de arts Rab William voor om van het jaar geen grote feesten te organiseren rond de aanstaande kerst en oudjaar. “Geen openbare bijeenkomsten!” William wilt dat er strak beleid gevoerd wordt voor de feestdagen. “Laten wij lering trekken uit de situatie in Europa en VS waar er zware tweede en derde golven van het coronavirus duizenden levens hebben geëist.” William: “Wij zitten in de goede zone en moeten dat zo houden, voor een jaartje geen grote feesten”.

Verder geeft de arts aan dat er momenteel drie 3 grote leveranciers bezig zijn met het klaarstomen van vaccins tegen het virus. Het gaat om Pfizer  USA, Moderna  USA en Oxford (Engeland). De prijs van het vaccin is US$ 25 per shot. Deze moeten ook bij zeer lage temperatuur bewaard worden. Ten derde heb je de Oxford vaccin van Engeland. De prijs hiervan is ongeveer US$ 5 per shot en kan in gewone koelkast bewaard worden. Dat zijn dus twee cruciale positieve punten. De arts drukt het volk op het hart om de maatregelen in acht te blijven nemen. Verwijzend naar de Verenigde Staten stelt Willam dat de situatie zeer grimmig is geworden tijdens een nieuwe golf. Momenteel worden er weer regionale lockdowns ingesteld. Ook wordt naar verwachting het dragen van mondkapje verplicht met het aantreden van de nieuwe president Joe Biden. “We zitten hier in Suriname redelijk goed. Laten wij het zo houden, door samen alle voorzorgsmaatregelen in acht te nemen”, aldus William.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: