Imro Edam: “2020 is een zeer enerverend, stressvol en ellendig jaar en 2021 wordt niet veel beter”

Voor Imro Edam, voorzitter van de bond bij ’s Lands Hospitaal, is 2020 een zeer enerverend, stressvol en ellendig jaar. Covid-19, lage inkomens, exorbitante kosten voor levensonderhoud, en geen gewenste aanpak vanuit de huidige regering vormen daartoe de aanleiding. Edam zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat het ziekenhuispersoneel de bonus van SRD 300 niet heeft ontvangen, terwijl dit door de hoogste persoon in het land, president Chan Santokhi, beloofd is. Wat Edam verbaast, is dat de bonus in eerste instantie voor een ieder zou gelden maar op het laatste moment blijkt de regering van gedachte veranderd te zijn. Ook het personeel van de medische sector wacht nog steeds op de loonsverhoging van 50% en de beloofde Covid-toelage.

Edam voert aan dat alhoewel de Covid-toestand in Suriname niet eruit ziet als in de rest van de wereld, het personeel met veel angst het werk heeft gedaan. Alsof dat niet voldoende is, moeten ze elke keer weer puzzelen hoe de eindjes aan elkaar te knopen. Edam krijgt de indruk dat ook de nieuwe regering slechts brandjes aan het blussen is. “Hoelang zal men dit blijven pikken? Wacht de overheid op acties?” Edam verwacht in het komend jaar niet dat het getij zal keren, vanwege de stap van de regering naar het IMF die meedogenloze voorwaarden stelt, en zoals hij het noemt het brandjes-blussen-beleid van de regering.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: