Ordening van het verkeer en parkeergelegenheid in Paramaribo

Het stadsbestuur van Paramaribo Noord-Oost, onder leiding van districtscommissaris Vidjai Ricardo Bhola, heeft een begin gemaakt met de ordening van de binnenstad. Het gaat niet alleen om straatventers, maar ook andere zaken die Paramaribo onooglijk maken. Er zijn veel tekortkomingen. Parkeergelegenheid en een vlotte doorstroming van het verkeer horen er ook bij. Er wordt gewerkt om de hoofdstad van deze hindernissen te ontdoen. Verkoopstalletjes langs de wegen en op stoepen worden niet langer gedoogd. In samenspraak wordt met alle betrokken instanties, organisaties en personen gewerkt aan een definitieve oplossing.

Suriname verdient beter

Naar zeggen van districtscommissaris Bhola zit er schot in de zaak. De straatventers beginnen het door te krijgen, dat zij niet op de oude voet kunnen doorgaan. Suriname verdient beter. Er wordt verzet geboden, maar door consequent doorzetten en toezicht houden is er al enige verbetering te zien. De ordening is begonnen in de omgeving van de Centrale Markt en zal van daaruit uitgebreid worden naar andere delen van het centrum en groot Paramaribo.

Kriskras parkeren

De Saramaccastraat is een drukke verkeersader, die over de hele lengte, vanaf de Platte Brug tot aan de Zwartenhovenbrugstraat, ontregeld is. Openbaar vervoer parkeert langs de weg. Het is de standplaats van Lijn 2 en vervoerders die personen en vracht naar het binnenland vervoeren en transporteren. De rijweg wordt in beslag genomen. Er wordt kriskras op het trottoir geparkeerd. Voetgangers zoeken zich zigzaggend voortbewegend een weg en stappen over koopwaar dat op de grond ligt uitgestald.

EBS medeschuldig

Het zal nogal wat voeten in de aarde kosten voordat de Saramaccastraat is wat het wezen moet. Ondernemers en buurtbewoners beschuldigen de EBS ervan, in erge mate bij te dragen aan willekeurig parkeren en de voortdurende verkeerschaos in de omgeving. “Het bedrijf gaat prat op zijn voornaamheid, belangrijkheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar heeft geen parkeerruimte op het bedrijfsterrein en wordt de tekortkoming afgewenteld op de samenleving. De honderden personeelsleden parkeren, hoe het hun uitkomt tot om de bocht in de Zwartenhovenbrugstraat, de Drambrandersgracht en de Prinsenstraat.”

Inkomstenderving

Winkeliers, ondernemers en consumenten worden ernstig gedupeerd. “Het wordt met de dag erger. Gedurende de hele werkdag neemt EBS-personeel de parkeerruimten in de wijde omgeving in beslag. De consumenten rijden ons voorbij. Wij derven inkomsten. Met hun wanprestatie maakt de EBS ons kapot. Zij bevredigen hun parkeerbehoefte voor onze deuren. De EBS moet deze verkeerde gang van zaken onmiddellijk corrigeren. De regering doet er goed aan om het staatsbedrijf een vinger te wijzen.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: