Openbare toiletten

De regering zal nagaan hoe op duurzame wijze openbare toiletten neer te zetten op meerdere locaties in Paramaribo. Dit zegt dc Vidjai Ricardo Bhola. Men zal beginnen in het stadscentrum in de omgeving van de Centrale Markt en Vreedzaam Markt en de Heiligenweg. Tijdens de bestuursperiode van districtscommissaris Nerkust werd gewerkt aan het plaatsen van 30 openbare toiletten verspreid over Paramaribo. Dit plan wordt nader bestudeerd, eventueel aangepast en nagegaan, hoe het tot uitvoering kan worden gebracht. Er zijn aanvragen van burgers die daarop kunnen en willen inspelen. Maar het moet passen in de overheidsbeheersstructuren.

Bedrijfstoiletten

Stadsbestuurder Bhola heeft aangegeven, dat de toiletten van horeca- en andere bedrijven veel te wensen overlaten. Ook daar moet er verbetering in komen. Het valt te begrijpen, dat bedrijven, zoals bar en restaurants, zoals oud-dc Nerkust had gesuggereerd, niet warmlopen om hun sanitaire ruimten open te stellen voor het grote publiek.  “Maar zij zijn wel verplicht om hun sanitaire ruimten voor het personeel en klanten goed in orde te hebben. Vooralsnog wordt aan de personen en bedrijven die hun zaken niet op orde hebben, de ruimte gegeven om corrigerend op te treden. Er zal ongetwijfeld een moment komen waarop zachte drang uitoefenen zal veranderen in streng optreden.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: