Jongetje (4) verdrinkt in waterbak te Henar

De 4-jarige Mohamed Shayar Karimbaks is donderdag te Henar in een waterbak gevallen en verdronken, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdagavond. Het jongetje woonde met zijn vader en stiefmoeder. Shayar was alleen met zijn stiefmoeder thuis en zaten in de woonkamer naar televisie te kijken. Op een bepaald moment viel Shayar in slaap, waardoor de stiefmoeder besloot ook een middagdutje te doen. Na enige tijd werd de vrouw wakker en zag Shayar niet in de woonkamer, terwijl de voordeur openstond. Ze haastte zich naar buiten en op het erf ontdekte ze, dat een deel van een stenen waterbak openstond. Ze trof vervolgens het jongetje in de stenen bak aan met zijn hoofd naar onder en zijn benen in de lucht.

De stiefmoeder raakte in paniek, haalde Shayar uit de waterbak en zag dat er schuim uit zijn mond en neus kwam. Ze trok zijn kleren uit, maar de jongen vertoonde geen teken van leven meer. Ze riep om hulp en naaste familieleden en buurtbewoners gingen op haar hulpgeroep af. Reanimatie hielp niet meer. Een arts stelde de dood door verdrinking vast. In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van Shayar afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: