Dierenbeschermers keuren mishandeling puppy’s op video radicaal af

Dierenliefhebbers rechtgeaarde burgers spreken er schande van dat er op social media een video is te zien van een jongeman die twee puppy’s bij de oren optilt en slingert als poppen. Daarna pakt de persoon deze dieren bij de achterpoten en klapt ze tegen elkaar als vorm van vermaak. De honden janken, maar kunnen geen kant op. Lachend toont de jongeman zijn ‘kunsten’ en de film wordt ook nog ‘geliket’ door anderen. Dit tot verbazing van Linda Atjak voorlichter bij Stichting Dierenbescherming Suriname. Volgens Atjak moet de Wet Dierenwelzijn serieuzer worden nageleefd. Ook dat de jongeman op social media kan rekenen op bijval en niet wordt gecorrigeerd laat de vertegenwoordiger van de dierenbeschermingsorganisatie in Suriname niet onberoerd. “Dat toont hoe diep het verval is waarmee we de afgelopen jaren te maken hebben gehad. Dit gedrag is helemaal niet leuk of stoer, maar ziekelijk als je het mij vraagt”, merkt ze op. Volgens de wet is dierenmishandeling strafbaar vult Atjak verder aan. Karin Rack Walcott van Animals Friends of Suriname sluit af met de opmerking dat de samenleving te herkennen is ‘aan de manier hoe men omgaat met dieren’.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: