Decemberdrukte districtscommissariaat Paramaribo Noordoost

Het districtscommissariaat Paramaribo Noordoost is bezig zich voor te bereiden op de feestmaand. In december nemen de aanvragen voor het houden van publieke vermakelijkheden toe. Dit jaar zal het vanwege het coronavirus minder stormlopen. Het is goed gebruik, dat er in deze maand extra aandacht wordt besteed aan veiligheid in het algemeen. Verkeersveiligheid wordt bijzonder in acht genomen, want in deze periode zijn er veel mensen op de been, heerst er een uitbundige stemming en is er sprake van toename van alcoholgebruik. Dit zijn allemaal ingrediënten die de verkeersveiligheid negatief beïnvloeden.

Brandveiligheid in acht genomen

Zoals het er tot nu toe voor staat, zal er dit jaar geen pagara-estafette worden gehouden. Het coronavirus heeft roet in het eten gegooid. De importeurs hebben wel vuurwerk binnen gehaald. Er is op het commissariaat geconstateerd, dat vergunningaanvragen voor de verkoop van vuurwerk minder lijken dan voorgaande jaren. Dit zou te maken hebben met de koopkracht van de bevolking. Net als andere producten en goederen zal de consumentenprijs van vuurwerk ongetwijfeld enorm stijgen. Handelaren willen het risico niet lopen om met hun voorraad te blijven zitten. De sluitingsdatum voor het aanvragen voor het verkopen van vuurwerk was gesteld op 1 december. Minder vuurwerk of niet, de brandweer zal zoals gebruikelijk haar brandveiligheidsvoorlichting opvoeren.

De burgerij het oog van het districtsbestuur

De criminaliteit wordt de komende tijd extra in de gaten gehouden. De mensen worden aangeraden om voorzichtig te zijn, niet alleen vanwege misdadigers. Er moet ook gewaakt worden over de verkeersveiligheid, de brandveiligheid en de gezondheid. De burgerij is het oog van de het districtsbestuur. Als er zich niet toelaatbare handelingen en verdachte zaken voordoen, gelieve u te wenden tot de daarvoor in aanmerking komende instanties en diensten.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: