Minister Levens neemt audioboek ‘Wij Slaven van Suriname’ en boek auteur Pandit Varun Mahtabsing in ontvangst

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft dinsdag het audioboek ‘Wij Slaven van Suriname’ van wijlen Anton de Kom en het boek ‘Shri Garurh Puran’ van auteur Pandit Varun Mahtabsing in ontvangst genomen. De minister bekijkt mogelijkheden om ze te incorporeren binnen het huidig onderwijssysteem, zo meldt het ministerie.

‘Wij Slaven van Suriname’ is volgens het ministerie onbekend onder de Surinaamse gemeenschap. Stichting Skrifi heeft samen met Stichting Anton de Kom gemeend via moderne technologie het dichterbij Surinamers te brengen. Het boek is opgedeeld en voorgelezen door bekende Surinamers, onder wie omroeper Steven van Fredrikslust, sportjournalist Marciano Zaalman en politici Gloria Lie Kwie Sjoe en Carl Breeveld. 

‘Shri Garurh Puran’ bevat kennis uit verschillende geschriften uit het Hindoeïsme, meer gericht op de handelingen van de mens en de eventuele gevolgen van beslissingen die zij nemen. De auteur zegt de geschriften te hebben vertaald in eenvoudig Nederlands, dus het boek zou als leermiddel in het onderwijs gebruikt kunnen worden. 

Minister Levens stelde voor ook videoproducties over de inhoud te maken, die geschikt zouden zijn voor het afstandsonderwijs.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: