Justitiële autoriteiten werken nog aan opsporing en aanhouding Hoefdraad

De Surinaamse justitiële autoriteiten werken nog aan de opsporing en aanhouding van de al maanden voortvluchtige gewezen minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. In de strafzaak tegen de oud-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvs), Robert van Trikt, is Hoefdraad gedagvaard om op vrijdag 4 december als verdachte te verschijnen in de rechtszaal. Justitieminister Kenneth Amoksi verwacht niet dat Hoefdraad aanwezig zal zijn in de rechtszaal. “Als iemand op de vlucht is, verwacht ik dat niet. Tot nu toe heeft hij zich ook niet aangemeld”, zei de bewindsman woensdag kort voor de aanvang van de Raad van Ministersvergadering (RvM) aan journalisten. Zodra Hoefdraad is aangehouden, zal dat volgens Amoksi gelijk aan de samenleving bekend worden gemaakt. Het Openbaar Ministerie (OM) stelt dat Robert van Trikt in overleg met Hoefdraad bankgelden heeft gebruikt die tot ernstige financiële schade voor de CBvS  hebben geleid. Er zouden blancokredieten zijn verstrekt, panden zijn gekocht, middelen zijn verduisterd en Van Trikt zou mogelijk eigen voordeel hebben verkregen ten koste van de Staat. Volgens Van Trikt was Hoefdraad van alles op de hoogte. Het OM ziet minister Hoefdraad als mededader in de zaak Van Trikt. De verdenking tegen de bewindsman blijkt uit de dagvaarding, die is uitgebracht aan de verdachte ex-governor.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: