Volksgezondheid ondersteunt huismiddeltjes tegen coronavirus niet

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid merkt op dat er vooralsnog geen goedgekeurde medicijnen bestaan tegen het coronavirus. “Noch vanuit het ministerie, noch vanuit de Paho en WHO is dit het geval. Het gaat om een virale infectie waarbij het lichaam weerstand opbouwt om het virus zelf aan te vechten. Het enige dat helpt is jezelf beschermen door je in te enten, echter zijn we nog niet zo ver.” De minister heeft een mening over ‘medicijnen’ die worden aangeboden. “Als mensen dat pretenderen, dan kunnen wij dat niet ondersteunen en mensen moeten weten dat dit gevaarlijk kan zijn. Mensen moeten zelf overwegen of zij willen ingaan op een dergelijke advertentie.”

Ramadhin benadrukt dat de werkzaamheid en het effect niet zijn getest, vandaar dat het ministerie van Volksgezondheid middelen tegen covid-19 afkeurt. “Bovendien weten wij niet wat in de middelen zit”, vult de minister aan. “Wanneer mensen over zulke middelen beschikken, dan zouden zij in feite het allereerst moeten aanbieden aan het ministerie voor onderzoek, zodat wij een advies kunnen geven.” Ramadhin roept mensen op om niet zomaar huismiddeltjes te gebruiken.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: