Ouder zitten nog met issues oppas

Oppas is nog één van de dingen waar ouders mee zitten. Enkele ouders, die van huis uit werken, geven aan dat zij het dan zelf kunnen doen. “Je bent wel een octopus, want je maakt je kind klaar, kookt, werkt, doet het huishouden, houdt het kind ook bezig, oefent en af en toe moet je ook boodschappen doen”, zegt een ouder tegenover de krant. “Maar het is de moeite waard om de gelegenheid te hebben om van huis uit te werken. Het geeft mij de mogelijkheid te besparen en ook om mijn kind beter te leren kennen.” Maar niet eenieder is in staat of gewend om zoveel tegelijk te doen. “Ik werk van huis uit, maar mijn kind is al die dagen bij de oppas. Daarmee zet ik mij volle concentratie op het werk en voor wat ik in huis moet doen. Mijn zoon zit op school en bij de oppas is er ook de mogelijkheid dat hij kan oefenen met de tantes van de oppas”, zegt een andere ouder. “Ik laat het werk voor de professionelen, daar leert mijn zoon ook meer dingen bij.”

Ook zijn er andere ouders, die aangeven dat hun kinderen in plaats van naar de oppas ook naar een familielid gaan. Chevelly gaf aan dat haar twee kinderen bij de oppas waren, maar het financieel zwaar werd als alleenstaande met weinig inkomsten. Voor beide kinderen komen de uitgaven van oppas en schoolbus al op bijna SRD1.200 per maand. “Na goede afstemming met mijn ouders kunnen beide kinderen nu naar hen. Vooral in deze situatie vind ik die optie toch veilig. Een gaat naar school, dus wanneer het zijn tijd is, haal ik hem op en zet ik hem af bij mijn ouders. Voor de dagen waarop er geen school is, zijn mijn kinderen ook bij mijn ouders. Ik vind het soms niet leuk, maar mijn ouders geven aan dat zij zo ook dichtbij hun kleinkinderen zijn. Mijn moeder is een gepensioneerde leerkracht, dus met schoolwerk helpen doet zij ook. Maandelijks had ik vaak problemen met het betalen van de vaste lasten en voorzien in eigen behoeften, maar nu is het werk wel verlicht”, aldus Chevelly.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: