Meeste particuliere bedrijven houden zich niet aan uitbetaling bonus SRD 300

Het blijkt dat de meeste particuliere bedrijven zich niet houden aan de uitbetaling van de bonus van SRD 300 die de regering beloofd heeft voor november en december. Een medewerker van een bekende Carcenter zegt aan Dagblad Suriname dat de bonus van SRD 300 niet uitgekeerd is. “Aan ons is gezegd dat we de registratie voor die bonus zelf moeten doen. Ik ging ervan uit dat het via de werkgever zou gaan zoals het in de bekendmaking van het ministerie van Financiën is aangegeven”, vertelt de medewerker teleurgesteld. Na verificatie blijkt dat ook bij andere branches de bonus niet vanzelfsprekend is. Een particuliere werkgever geeft aan dat het zeer onduidelijk is hoe de betaling moet geschieden.

De Financiënminister Armand Achaibersing geeft aan dat de particuliere werkgevers die SRD 300 belastingvrij dienen uit te keren. Er hoeft bij deze uitkering dus geen loonbelasting ingehouden te worden. In een bekendmaking van het Financiënministerie van 23 november staat dat personen beneden 21 jaar, AOV’ers, personen die een financiële bijstand genieten, ambtenaren, overheidsinstellingen, werknemers van parastatalen en particuliere bedrijven, boot- en bushouders, en chauffeurs zich niet hoeven te registreren daar bij hen de bonus samen met de maandelijkse loon of uitkering wordt gestort. Desalniettemin blijkt dat niet elke particuliere werknemer de bonus heeft ontvangen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: