Winnaars filmpjes wedstrijd Internationale Dag voor de Kinderrechten ontvangen hun prijs

De winnaars van ingezonden filmpjes in verband met Internationale Dag van de Kinderrechten hebben zaterdag 28 november hun prijzen in ontvangst mogen nemen, zo meldt het Korps Politie Suriname dinsdag.

Via de afdeling Jeugdzaken van het korps was een oproep gedaan aan kinderen om een filmpje te maken en dit te appen naar een aangegeven nummer. In totaal namen echter slechts elf jeugdigen deek. De winnaars werden vrijdag 20 november bekendgemaakt na een screening van alle filmpjes door een jury bestaande uit leden van het Openbaar Ministerie, en de afdelingen Jeugdzaken en Public Relations van de politie. 

Behalve de drie winnaars werden alle kinderen die hadden deelgenomen in de bloemetjes gezet. Selena Frankly won de eerste prijs, Marilyn Podrono de tweede en Gabrielle en Negesty Vyent de derde prijs. De winnaars ontvingen een tablet. Aan alle deelnemers werd een certificaat uitgereikt. 

De activiteit vond plaats in het kader van de implementatie van de Alternatieve Afdoening van Jeugdstraffen. Vandaar dat gekozen was voor herdenking van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. De partners van de uitvoering zijn het Openbaar Ministerie, het Korps Politie Suriname en het UNICEF.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: