Surinaamse obligaties behoren tot ’s werelds slechtst presterende in 2020

Surinaamse obligaties behoren tot ’s werelds slechtst presterenden in 2020. Dit meldt de Amerikaanse bloomberg.com. De obligaties van Suriname zijn dit jaar met 21% gedaald, volgens gegevens die zijn verzameld door Bloomberg. Daarmee behoort het tot het tot een der slechtst presterende landen ter wereld, samen met het kwartet van Libanon, Ecuador, Venezuela en Argentinië, die ook in gebreke zijn gebleven of hun schulden hebben geherstructureerd. Naast onderhandelingen met obligatiehouders voert Suriname ook een programma met het Internationaal Monetair Fonds uit.

Volgens drie personen die bekend zijn met de zaak, zal Suriname deze week een deal sluiten met schuldeisers na het missen van een rentebetaling van $ 25 miljoen op de obligaties en officieel in gebreke blijven. Suriname bespreekt een akkoord met de obligatiehouders om betalingen uit te stellen en wanbetaling te voorkomen, middels een deal die deze week wordt verwacht. Suriname sloeg de 30-dagen uitstelperiode over op zijn obligatie van 2026, die oorspronkelijk op 26 oktober moesten worden betaald, zeiden deze mensen.

Het Suriname Creditor Committee, dat enkele houders van de 2023 en 2026 obligaties van het land vertegenwoordigt, zei maandag in een verklaring dat zij het voorstel van de regering zal steunen. Leden van de groep zijn onder meer Franklin Templeton Investment Management Limited, Eaton Vance Management, GMO LLC en Greylock Capital Management. Het herziene bod, dat vrijdag afloopt, bevat een bepaling om af te zien van huidige standaard gebeurtenissen voor de 2026-obligaties. Het zou de regering ook enkele maanden ademruimte geven voor betalingen voor de effecten die in 2023 verschuldigd zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: