Man (32) opgepakt verdacht van diefstal auto en afpersing in Langatabbetje-gebied

De 32-jarige G.B. is woensdag 18 november, na overleg met het Openbaar Ministerie, door de recherche van regio Oost van het Korps Politie Suriname als verdachte van diefstal en afpersing in verzekering gesteld, zo bericht het politiekorps vandaag, dinsdag 1 december.

Een ondernemer had op die dag aangifte gedaan bij de recherche van regio Oost. Volgens zijn verklaring reed hij in de nacht van zondag 15 op maandag 16 november in zijn auto met twee arbeiders over de weg naar Langatabbetje. Op een bepaald moment kwam het voertuig vast te zitten in een modderpoel. Hij liet één van zijn arbeiders achter om op de auto te letten en ging met de ander op zoek naar hulp.

Na enige tijd werd de ondernemer door de arbeider, die op het voertuig moest letten, gebeld met de mededeling dat een man met geweld hem de autosleutel afhandig had gemaakt. Uit vrees dat het om dieven ging, rende de arbeider weg om een veilig onderkomen te zoeken.

Toen de aangever terugkeerde naar de plek waar de auto vastzat, trof hij niemand aan. De auto was inmiddels door vermoedelijk de man gestolen. 

Aangezien hij zelf ondernemer is en bekend is met dat gebied, ging hij met zijn arbeiders op zoek naar de auto en vond die in hetzelfde gebied. De dief weigerde echter de auto terug te geven. Hij hield de eigenaar van het voertuig voor, dat hij de auto weer kon krijgen indien hij G.B. een bedrag van US$ 2.000 betaalde.

Agenten gingen naar het gebied en troffen zowel de verdachte G.B. als de auto aan. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd voorgeleid. G.B. heeft een bekennende verklaring afgelegd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: