Covid-19 hulpverleners ontvangen via drive thru certificaat na deelname training Basis Psychosociale Vaardigheden

Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor Covid-19 hulpverleners heeft dinsdag bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) een drive-thru uitreiking plaatsgevonden, zo bericht het ministerie van Volksgezondheid.

De training, georganiseerd door het ministerie, met name het BOG in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO), had niet alleen als doel het toereiken van basisvaardigheden voor hulpverleners bij het begeleiden van mensen tijdens de Covid-19 periode, maar ook hoe zij voor zichzelf kunnen zorgen. Deze online training duurde twee weken. De uitreiking van de certificaten vond plaats op 01 december jongstleden

Twee maanden geleden had de virtuele lancering plaatsgevonden van de training, waarvoor diverse instellingen, zoals het Elsje Finck-Sanichar College COVAB (EFS College COVAB) en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) waren uitgenodigd. Vervolgens konden geïnteresseerden zich via e-mail opgeven voor de training. 

Naast het personeel van het Elsje Finck-Sanichar College COVAB (EFS College COVAB), het AZP en het BOG, hebben ook andere instellingen zoals het Korps Penitentiaire Ambtenaren, enkele zorginstellingen, de Medische Zending, Esculaap en Mantelzorgers deelgenomen aan de training. 200 Personen namen deel, waarvan minder dan 100 de toets hebben afgelegd. Het is de bedoeling dat er een vervolgtraining georganiseerd wordt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: