Twee verdachten van poging tot moord op Vietnamees te Villa Brazil aangehouden

Twee verdachten van poging tot moord, doodslag, zware mishandeling en brandstichting in de Braziliaanse goudzoekersenclave Vikka Brazil op 31 oktober zijn op 2 november aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname maandagavond.

De politie van Brownsweg kreeg zaterdag 31 oktober de melding van een vechtpartij in een winkel te Villa Brazil. Bij aankomst van de politie op de locatie bleek het te gaan om een vechtpartij tussen een groep Vietnamezen en een groep marron-arbeiders. Op een bepaald moment verlieten de marrons de plek, waar de Vietnamezen wonen.

Na enige tijd kwamen zij terug en gooiden twee brandbommen op het winkelpand.

De Vietnamees Huy Than Van, die op dat moment lag te slapen, liep hierdoor ernstige brandwonden op over zijn lichaam. Het slachtoffer werd vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en werd ter verpleging opgenomen op de Intensive Care. Daar is hij op 20 november overleden.

Het politieonderzoek resulteerde maandag 2 november in de aanhouding van de 35-jarige G.O. en E.C. (36). Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten ingesloten.

Het lichaam van Huy is na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: