Moderna vraagt goedkeuring aan in EU en VS

Moderna is van plan om maandag toestemming te vragen voor zijn coronavaccin bij toezichthouders in de Verenigde Staten en de Europese Unie. Dat heeft het Amerikaanse biotechnologieconcern maandag bekendgemaakt.

Uit analyse van de testresultaten van 196 gevallen zou blijken dat het vaccin voor 94,1% effectief is, wat overeenkomt met gegevens die eerder deze maand bekend waren gemaakt. Het bedrijf claimt dat het vaccin zelfs voor 100% werkt tegen ernstige coronaklachten.

Geen van de deelnemers aan het onderzoek die het vaccin hadden gekregen, ontwikkelde ernstige coronaklachten of bijwerkingen. De dertig gevallen met bijwerkingen zouden deelnemers zijn die een placebo-vaccin kregen toegediend.

Moderna verwacht dat de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration (FDA) op 17 december vergadert over het vaccin. De FDA buigt zich dan ook over het vaccin van Pfizer en Biontech. Moderna verwacht na goedkeuring tegen het einde van het jaar 20 miljoen doses in de VS te kunnen uitrollen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: