Ishaan Khatter: Comedy is een van de moeilijkste genres

In de twee jaar dat Ishaan Khatter deel uitmaakt van de industrie, heeft hij enkele onconventionele filmkeuzes gemaakt, die hem hebben geholpen zich te onderscheiden en zijn stempel te drukken. Hij debuteerde met de Iraanse filmmaker Majid Majidi’s Beyond The Clouds, speelde een taxichauffeur in Khaali Peeli en maakt zich op voor een ongewone komedie met Katrina Kaif en Siddhant Chaturvedi, getiteld Phone Booth.
Over wat zijn professionele keuzes drijft, zegt Ishaan: “Ik word vooral gedreven door instinct. Er is een groot verlangen om mezelf opnieuw uit te vinden en te duwen in een ruimte die ik nog niet eerder heb verkend, en om te leren met elke film. Dat dicteert grotendeels mijn keuzes. Ik wil met bepaalde mensen werken en ik verlang naar ervaringen waar ik door kan groeien. De kans die een film mij als acteur geeft en de mensen waarmee ik eventueel zou gaan werken en creëren zijn een belangrijke motivatie. Verder gaat het erom wat het script me doet voelen. Het zou me kunnen laten lachen, huilen, grijpen of fascineren – zolang het me maar op een bepaalde manier raakt.”
Over zijn ervaringen als acteur gesproken, zegt hij: “Je zult duidelijk uitdagende ervaringen hebben met de verschillende keuzes die je maakt. Sommige scènes en personages zijn moeilijker dan andere als het gaat om het verbinden met of het nauwkeurig in beeld brengen van die scènes en personages. Ik denk dat in het grotere geheel van de dingen, zelfbehoud cruciaal is. Om voortdurend in een gezonde geestesruimte te zijn en consistent te zijn in je werk kan uitdagend zijn. Als acteur zijn de meeste mensen het erover eens dat komedie een van de moeilijkste dingen is om te kraken. Het is in gelijke delen spannend en uitdagend voor mij.”
Op de vraag of hij vindt dat het maken van onconventionele keuzes loont, zegt hij: “Conventioneel en onconventioneel zijn relatieve termen. Dit zijn labels die door andere mensen worden gegeven. Als je een keuze maakt, zijn dit niet noodzakelijkerwijs de dingen waar je aan denkt. Maar dat gezegd hebbende, ja, veel acteurs staan bekend om hun onconventionele keuzes, om zo maar te zeggen. Maar tegelijkertijd is het belangrijk om eerlijk te zijn tegenover jezelf en keuzes te maken die een eerlijke weergave zijn van wie je bent als acteur of als artiest. Ik denk dat dat belangrijker is.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: