Weg Orleanekreek modderpoel door zandtrucks

Aan de Orleanekreek zijn bewoners behoorlijk gedupeerd door de slechte conditie van de toegangsweg, die wordt veroorzaakt door zandtrucks. “We kunnen onze huizen bijna niet meer bereiken”, zegt bewoner Frits, die hier al 25 jaar woont. Grote trucks rijden de wegen kapot, laat een andere persoon weten. Het begon toen 10 tot 15 jaar terug het gebied werd opengemaakt voor het ontginnen van opvulzand, vertelt Frits. Dagelijks wordt hij met het probleem geconfronteerd, omdat hij voor zijn werk uit huis moet. Ook zijn vrouw ervaart hetzelfde probleem, beiden zitten in het onderwijs. “Het zand ontginnen zorgt voor ‘spang ede’ hier”, merkt Frits op. In de regentijd wordt de weg een modderpoel. “De weg wordt dan kapotgereden.” Een andere buurtbewoner geeft aan dat er een afspraak moet zijn geweest dat er in de regentijd niet wordt gereden. Mensen die in het gebied komen planten, kunnen ook geen gebruikmaken van de weg.

Dc brengt oplossing

Districtscommissaris (dc) Mohamedsafiek Radjab van Commewijne heeft zich donderdag persoonlijk georiënteerd en direct maatregelen genomen. De dc vertelt dat de weg gedurende de regentijd zal worden afgesloten voor trucks. Met de ondernemer is reeds daarover gesproken. Ook is met de ondernemer afgesproken om de weg te egaliseren, zodra de regenperiode achter de rug is. Radjab heeft als extra maatregel ook met de ondernemer gesproken om een aparte baan te maken voor de bewoners, zodat deze dan alleen voor de bewoners is bestemd. Mocht ondertussen de weg toch gebruikt worden voor het vervoeren van zand, dan zal de dc zeker ingrijpen, laat hij weten. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: