“Ik hoop dat er meer bezoekers zullen komen”

Over de aanloop op de Centrale Markt kan er niet echt gesproken worden. Eenieder heeft zijn eigen mening. De ene vindt de aanloop helemaal slap, terwijl de andere de aanloop matig vindt. Tijdens een gesprek geeft een standhouder aan dat de locatie van de stand ook een rol kan spelen. Want niet ver van de hoofdingang is er toch wel sprake van een aanloop. Het zijn de eerste standjes die de mensen tegenkomen en daar hun boodschappen kiezen te doen, benadrukt de standhouder. De mensen die vaak prijzen vergelijken, zie je toch verder lopen. Elk klant doet zijn inkopen op zijn of haar eigen manier.

Een andere standhouder gaf aan dat hij niet echt vlot verkoopt, maar verwacht dat het beter zal gaan de komende periode. De feestdagen naderen en er zullen zeker wel grote boodschappen gedaan worden. De meeste mensen hebben intussen al hun salaris ontvangen, dus er komt zeker verandering in de aanloop, aldus de standhouder.

Een bezoeker van de markt gaf aan dat zij vaak genoeg weet waar zij haar boodschappen gaat doen. Zij loopt dan ook niet zomaar rond. “Als ik een dagje tijd heb en bijvoorbeeld met mijn moeder naar de markt kom, neem ik wel een wandeling met haar. Maar door de situatie in het land ben ik gewoon zakelijk gericht. Kopen wat je nodig hebt en gelijk wegwezen”, zegt de klant. “Ik bezoek de markt al langer dan 30 jaren, dus weet ongeveer waar ik mijn spullen snel kan halen.” Een andere standhouder gaf aan dat zij de aanloop ook matig vindt. “Ik zag het al een paar dagen en het wordt met de dag iets drukker. Ik hoop dat er meer bezoekers zullen komen. Dan kunnen wij als standhouders toch nog van een geslaagde verkoopdag praten. Dat zijn de dagen waarnaar ik toch uitkijk”, zegt de standhouder.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: