DSB verruimt dienstverlening, maar maximaal US$ 100 per week opname

De Surinaamsche Bank, DSB, heeft vrijdag bekendgemaakt, dat zij haar dienstverlening verruimt. De dagopname-limiet bij pinautomaat is verhoogd naar SRD 3.000. Bij de kantoren van de bank kan men terecht voor kasopnames en stortingen tot SRD 3.000, maar slechts US$ 100 per week per klant. Voor Euro-transacties gelden geen maximum- en minimumlimieten. Verder laat de DSB weten, dat het kantoor in Moengo weer is geopend.

Nog steeds blijkt er een schaarste te zijn aan cash Amerikaanse dollars. Er wordt veel gebruikt gemaakt van internetbankieren. Maar, vooral de goudsector zit te springen om cash dollars. Probleem is, dat er nog steeds geen dollar-zendingen in het land arriveren. Overigens, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft in augustus in Nederland met zijn Nederlandse collega Stef Blok de kwestie van het heropstarten van geldtransporten besproken. Maar, sindsdien is het daaromtrent stil gebleven.

Daarnaast is in Nederland de rechtszaak rond de 19.5 miljoen euro die daar wordt vastgehouden nog steeds aanhangig is. Gewacht wordt op een uitspraak van de rechtbank. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: