Akmos rekent op betere tijden in 2021

Het duurt niet lang meer voordat het jaar 2021 haar intrede doet. Dat brengt automatisch verwachtingen met zich mee. Hoe heeft Akmos 2020 ervaren en wat verwacht deze organisatie voor het komend jaar? Harry Soekhlal, voorzitter van Akmos, zegt aan Dagblad Suriname dat 2020 in het teken staat van de verkiezingen en Covid-19, waarvan dit laatste het leven totaal heeft veranderd. Met de zaadjes die geplant zijn in de afgelopen 9 jaren rekende Soekhlal niet op een wonder in 2020. Ondanks de abnormale verhoogde kosten in levensonderhoud, spreekt hij toch van een opluchting dat er een nieuwe regering is aangetreden. “Het lastige is dat we een regering hebben die bankroet is. De meeste landen hebben alleen te maken met Covid-19, maar wij moeten met zoveel meer dealen.”

De koopkrachtdaling die er al was en welke ondertussen een andere dimensie heeft aangenomen, heeft het bedrijfsleven nog meer in een lastig parket gebracht. Vanuit die optiek bekeken is 2020 voor Akmos een turbulent jaar. “Mensen houden gewoon geen geld meer over. De leningen zijn ondraaglijk. De wisselkoersen zijn de pan uitgevlogen. Covid-19 heeft ook nog voor veel meer uitdagingen gezorgd. Dus met kunst en vliegwerk hebben wij alles draaiende moeten houden”, benadrukt de Akmos-voorzitter. Hij verwacht uiteraard dat 2021 een beter jaar wordt waar de VHP-Abop regering een goede ondernemersklimaat schept en de instituten versterkt. “We moeten ons vooral ultra goed voorbereiden op de oliebusiness en de toerismesector.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: