Ryan Koolwijk: “Hopen dat we veel Surinaamse jongens inspireren”

Eenduidige boodschap in Almere na de wedstrijd van hun City FC tegen Go Ahead Eagles, die eindigde in een 3-0 zege voor de thuisploeg en de hernieuwde koppositie. “Dit was belangrijk voor het team, na de harde tik verleden week. We konden vanuit een goede organisatie spelen en waren dreigend op de counter. En de drie goals uit corners, ja. Het waren geen hele speciale dingen, maar we kennen onze kracht en weten dat we veel kopsterke spelers hebben”, aldus de kapitein. Er is alleen een onderwerp dat ons nog meer prikkelt dan de prima prestaties in het Yanmar Stadion: Koolwijk is sinds kort speelgerechtigd voor de nationale ploeg van Suriname. De 35-jarige Rotterdammer kan dus op dit late moment in zijn carrière nog gaan debuteren voor het land van zijn moeder.

Met Nationaar een eindronde

Koolwijk hoort bij een handjevol Nederlands-Surinaamse spelers, die groen licht hebben gekregen om voor Natio uit te komen, terwijl anderen voorlopig nog in de wachtkamer staan. Waarom is dat? “Die anderen zijn al voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland uitgekomen. In dat geval is het verkrijgen van een sportpaspoort een lastiger traject. Onze wedstrijd tegen Guyana ging niet door, vanwege corona. Maar het voelt natuurlijk super. Het loopt al heel lang, maar het maakt ons allemaal supertrots. De jongens die er nu al spelen, hebben het natuurlijk fantastisch gedaan door zich te kwalificeren voor de Gold Cup, en nu komen er dus ook spelers vanuit Nederland bij.”

Is dat een serieuze kwaliteitsinjectie voor de ploeg van Dean Gorré? “Ik denk het wel. Het kan iets moois worden. Nou ja, het is natuurlijk al iets moois, en we hopen nu dat we veel Surinaamse jongens kunnen inspireren om ook voor Suriname te gaan.”

Hoe gaat het nu verder na de afgelaste interland tegen Guyana? “Het is de bedoeling dat we in maart weer bij elkaar komen, en dan is in de zomer de Gold Cup.” Op de vraag met wie Suriname op het toernooi in de poule zit, moet Koolwijk ons het antwoord schuldig blijven. Wel, de tegenstanders zijn Costa Rica, Jamaica en de winnaar van een play-offtoernooi met onder meer Guyana en Frans-Guyana. Voor de aanvoerder van de koploper van de Eerste Divisie zijn het zorgen voor morgen. Het bereiken van een groot toernooi zal hoe dan ook voor de benodigde inspiratie zorgen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: