Ondernemers proberen bedrijf te redden

Een paar maanden geleden hebben ondernemers schade geleden. Tijdens de totale lockdown hebben de meeste van hen veel verloren waaronder goederen en hadden zij ook geen inkomsten. Nu de situatie redelijk genormaliseerd is, proberen de meesten hun bedrijf nog te redden. Maar het lukt niet eenieder in een keer. Een ondernemer gaf tijdens een gesprek aan dat het hem een tijd heeft gekost om weer te starten met werken. Het is hem slecht drie weken geleden gelukt zijn bedrijf weer te openen voor het publiek en ook dat zijn werknemers aan de slag konden gaan. “Voor ondernemers waaronder kledingzaken en schoeisel is het gemakkelijker, maar voor het resterend gedeelte valt dit niet mee, vooral voor bedrijven waar werknemers op het veld moeten en binnen en buiten het huis werk moeten verrichten. Het was heel moeilijk maar is uiteindelijk gelukt.” De ondernemer gaf aan dat hij hoopt dat zaken de betere kant opgaan. Als het weer niet lukt, gaat hij weer genoodzaakt zijn te stoppen met zijn bedrijf en met iets anders moeten starten. “Dit geeft aan dat de werknemers dan zonder werk en inkomsten zullen zitten en dat wil ik helemaal niet”, zegt de ondernemer.

Een andere ondernemer gaf aan dat het hem heel snel is gelukt. “Het nam wel een week tot twee na de lockdown om alles netjes te zetten en voor te bereiden voor klanten, maar het is aardig gelukt. Daarna had je nog weken waarbij de verkoop helemaal niet ging, maar we gaven de moed niet op. De feestdagen naderen en de maatregelen zijn versoepeld. Ook zie je veel meer mensen over straat. Ik hoop dat er sprake zal zijn van een vlotte verkoop”, benadrukt de ondernemer.

Jamila, een kleine onderneemster die manicure en pedicure doet gaf aan dat zij te allen tijde beschikbaar was voor haar klanten. “Voor mij is het heel handig. Er moet eerst een afspraak gemaakt worden voor ik mijn diensten verricht. In het begin had ik wel alleen maar vaste klanten, maar dat veranderde ook niet lang daarna. Een week voor de Srefidensi-viering was ik helemaal volgeboekt. Dus het gaat de betere kant op. Alleen zijn de producten en de middelen duurder geworden, maar ik hoop dat het de komende dagen heel vlot zal gaan. In het bedrijfsleven ga je vallen en opstaan, maar het belangrijkste is dat je de moed en je vertrouwen niet opgeeft. Er is altijd een uitweg. Misschien niet gelijk maar op zijn tijd”, benadrukt Jamila.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: