Ondernemer klaagt over tekort aan valuta: “Ik kan mijn buitenlandse schuld niet aflossen”

Het is nog steeds moeilijk voor ondernemers om hun schulden af te lossen. Een ondernemer vertelt de krant dat hij niet in staat is om zijn schulden in valuta af te lossen. “Niet omdat ik het geld niet heb, maar omdat de bank het geld niet heeft”, zegt de man. Recentelijk was de ondernemer met een bedrag cash in SRD’s voor de aflossing van zijn schuld in valuta. “De bank zei tegen mij dat ik het geld weer kon meenemen.” Het is ondertussen al de derde dag dat hij niet geholpen kan worden. “Het gevolg is dat de rente van mijn schuld alleen maar oploopt.”  De man merkt verder op dat al heeft men valuta op de rekening, men kan er toch niet over beschikken. “Dus ga maar na hoe diep we zijn gezonken.” De man merkt op dat de gevolgen groot zijn voor zijn bedrijf, omdat de schuld werd aangegaan tegen een koers van 3.35, maar nu is dat ondertussen 17. Voorheen zette de bank het Surinaams geld om in euro’s, waarna de schuld kon worden afgelost. “Maar nu zijn de euro’s er niet”, besluit de bezorgde ondernemer.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: