Verkiezingspersoneel wordt voor de Kerstdagen uitbetaald

Het gaat om een totaalbedrag van zo’n SRD 50 miljoen

De uitbetaling van personen die werkzaamheden hebben verricht in verband met de verkiezingen van 25 mei zal geschieden tussen 15 en 24 december. Dit is gezegd tijdens een instructiebijeenkomst in het kader van de uitbetaling van verkiezingspersoneel vrijdag in de Congreshal in Paramaribo. Dit bericht de Communicatie Dienst Suriname.

De bankgegevens van het verkiezingspersoneel worden tot en met 11 december door het districtscommissariaat. Het gaat om personeel van districtscommissariaten die overwerk hebben verricht in verband met de verkiezingen. Ook colportage- en stembureaupersoneel, ondersteunend personeel, hoofdstembureauleden en kandidaat stembureauleden. Het totale bedrag dat deze groepen moeten ontvangen voor hun werkzaamheden komt neer op ongeveer vijftig miljoen Surinaamse Dollar. 

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken zeg bewondering te hebben voor zijn collega-minister van Financiën die het bedrag bijeen heeft geschraapt. ‘Ik weet niet hoe, maar in ieder geval niet door te lenen.’

Minister Somohardjo heeft zijn dank uitgesproken aan het adres van alle personen die een bijdrage hebben geleverd aan de verkiezingen. ‘Laten we leren uit de fouten die zijn gemaakt en laten wij samen ervoor zorgen dat de eerstvolgende verkiezingen de best georganiseerde ooit worden.’

De minister zegt verder, dat de verkiezingen momenteel worden geëvalueerd, waarbij ook verbeterpunten van verschillende betrokkenen zullen worden meegenomen. De evaluatie is volgens de minister van belang om adequaat op tekortkomingen in te kunnen spelen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: