Twee broers verdacht van diefstal met geweld in twee supermarkten in vluchtauto klemgereden door politie

Een winkelier in kritieke toestand opgenomen op Intensive Care AZP

Leden van de Recherche van regio Midden van het Korps Politie Suriname hebben vrijdag 20 november in de Poerwodadiweg ter hoogte van de De Craneweg een vluchtauto klemgereden waarin twee verdachten van diefstal zaten, de broers R.O. (29) en de 27-jarige Q.O., zo bericht het korps vrijdag 27 november.

De broers worden ervan verdacht zich eerder op de dag schuldig te hebben gemaakt aan diefstal met geweld in een supermarkt aan de Magentakanaal- en de Mopentiboweg en vervolgens bij een supermarkt aan de Helena Christinaweg.

Onderzoek wees uit, dat de twee verdachten de supermarkten naar binnen gingen en een aantal spullen wegnamen. Bij de kassa weigerden zij ervoor te betalen. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee broers en de winkeliers die uitmondde in een vechtpartij. Hierna verdwenen ze met persoonlijke spullen van de winkeliers.

De slachtoffers van de eerste supermarkt liepen geen noemenswaardige letsels op, terwijl bij de andere supermarkt een slachtoffer bewusteloos was geraakt en een andere een barstwond op zijn hoofd opliep. In een werden de gewonden vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Het slachtoffer met de barstwond op zijn hoofd is in kritieke toestand opgenomen op de Intensive Care.

De buit, 3 mobiele telefoontoestellen en 2 gouden halskettingen, is terecht. In het voertuig dat in beslag is genomen werden maskers, een mes, een houwer en een werktuig waarmee er inbraak kan worden gepleegd, aangetroffen en inbeslaggenomen.

Het vermoeden bestaat dat dit duo meerdere strafbare feiten op hun naam heeft staan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de gebroeders O. in verzekering gesteld.

Het onderzoek in beide zaken in het verzorgingsgebied van de politie van de ressorten Santo Boma en de Nieuwe Grond, is overgedragen aan de recherche van regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: