Srefidensi en jaardagen op een andere manier herdacht

Naast dat de Republiek Suriname gisteren haar 45-jarige Staatkundige Onafhankelijkheid heeft gevierd, hebben ook enkele jarigen hun geboortedag herdacht. Een burger die gisteren jarig was, gaf aan dat hij zijn jaardag om een heel andere manier heeft gevierd. In verband met zijn jaardag en 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid heeft hij in plaats van feesten eten uitgedeeld aan dak- en thuislozen in verschillende wijken. “Een bezoek aan de Waterkant wordt vaker gedaan. Maar er zijn niet alleen op die specifieke plek dak- en thuislozen. Je ziet ze in verschillende wijken, zelfs ook bij verkeerslichten en in het centrum. Op die dag dacht ik helemaal niet aan uitgaven van mijn benzine, maar alleen aan de mensen die op zulke feestdagen vaak genoeg alleen zijn en niet eens een bordje eten hebben”, benadrukt de burger.  

Een andere burger gaf aan dat hij zijn dochters jaardag en Srefidensidag vanwege covid-19 en de precaire situatie dit jaar niet groot heeft gevierd, maar op een heel andere manier. “Naast dat Suriname haar 45-jarige Staatkundige Onafhankelijkheid viert, vier ik ook mijn meisje haar vijfde jaardag erbij; zijn bijzondere cijfers bij elkaar.”  Door de situatie kan er geen groot feest gehouden worden, maar een zitje met de familie en vrienden wordt wel gedaan. “De covid-maartregelen werden ook strak in de gaten gehouden.” De burger gaf verder aan dat er voor de dag nasi, bami, rijst met pom en een klein gebak is gemaakt. Samen met de familie heeft Xefandy, de vijfjarige, een leuke dag gehad.

TM            

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: